5 production locations

Worldwide dealernetwork

Fast delivery

Customization possible

UK Soorten CP pallets

CP Pallet

UK Soorten CP pallets

Een chemical pallet is één van de vele soorten kunststof pallets. Deze pallet is oorspronkelijk bedoeld om eenheid te brengen in pallets die gebruikt worden voor de chemische en kunststofindustrie in Europa. Ze worden ook wel aangeduid als CP pallet. Chemical Pallets worden ook gebruikt in veel andere industrieën. Een belangrijke eigenschap van de CP pallet is dat ze hun economische waarde behouden. Maar welke Chemical Pallets zijn er en wat zijn de eigenschappen van de verschillende pallets?

Wanneer is een Chemical pallet geschikt?

CP pallets kunnen voor veel transport en opslag in verschillende industrieën gebruikt worden. Ze worden veelal gebruikt voor het verplaatsen van vaten met bepaalde vloeistoffen, zakgoed, octabins en zogenaamde big-bag zakken. De big-bagzakken worden voornamelijk gebruikt voor het transport van grondstoffen zoals poeders en ander fijn materiaal in korrel- of granulaatvorm.

Welke Chemical Pallets zijn er?

Chemical Pallets  zijn er in negen verschillende modellen. Deze worden aangeduid met de benamingen CP1 tot en met CP9. Het verschil tussen de pallets zit in het formaat en hoe de constructie van de pallets is. Daarnaast is er verschil in het gebruik van diverse CP pallets. Sommige pallets zijn goed geschikt voor transport en verplaatsen van zakken, andere voor dozen of vloeistoffen. Tenslotte speelt de belasting een belangrijke rol, ofwel met hoeveel kilo’s de Chemical Pallet belast kan worden.

De afmetingen van de pallets

De verschillende CP pallets hebben verschillende afmetingen. In de lijst staan de afmetingen van verschillende modellen. Sommige modellen hebben dezelfde afmetingen maar verschillen qua constructie.

·  CP1: 1000 x 1200 mm

·  CP2: 800 x 1200 mm

·  CP3: 1140 x 1140 mm

·  CP4: 1100 x 1300 mm

·  CP5: 780 x 1140 mm

·  CP6: 1000 x 1200 mm

·  CP7: 1100 x 1300 mm

·  CP8: 1140 x 1140 mm

·   CP9: 1140 x 1140 mm

Een overzicht van de verschillende modellen

CP-1 EN CP-6:

De CP-1 en CP- 6 pallets worden hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoer van zakgoed en dozen. De afmeting van beide pallets is 1000 x 1200 mm. Het belangrijkste verschil tussen de CP1 en CP6 pallet is het verschil in onderdek. De CP-1 heeft 3 runners. De CP-6 wordt door zijn rondlopend onderdek vaker gebruikt als er gestapeld moet worden. Dit omdat er door het onderdek een gelijkmatiger verdeling van de lading mogelijk is.

CP-3 EN CP-9:

De CP-3 en CP-9 pallets worden voornamelijk gebruikt voor vaten, octabins en big bags. De afmeting van beide pallets is 1140 x 1140 mm. De CP-3 pallet is de versie met 3 onderlatten en de CP-9 heeft net als de CP-6 een rondlopend onderdek.

CP-4 EN CP-7 

De CP-4 en CP-7 pallets worden vooral gebruikt voor het vervoer van zakgoed. De afmeting van beide pallets is 1100 x 1300 mm. Ook hier is het verschil tussen de cijfers weer het onderdek waarbij CP-4 de uitvoering is met 3 onderlatten. De CP-7 pallet heeft 6 onderlatten, en wordt vaak rondloper genoemd.

CP-5

De CP-5 pallet wordt met een standaardafmeting van 780 x 1140 mm vaak gebruikt voor het transport in containers.

CP-8

De CP-8 pallet is qua afmeting en onderdek gelijk aan de CP-9 pallet. Het verschil is dat de CP-8 pallet in het bovendek een gat heeft. Hierdoor kan deze pallet worden toegepast voor big bags met onderlossing.

Heeft u vragen over onze producten of wilt u meer informatie over Chemical Pallets? Wilt u bijvoorbeeld weten welke pallets of andere producten voor u geschikt zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Share this post