5 production locations

Worldwide dealernetwork

Fast delivery

Customization possible

Pallet ABC

Pallets ABC

PALLETS WITH A PURPOSE: KENNIS IS MACHT​

Sinds de oprichting hebben we veel kennis en ervaring opgedaan, die we inzetten om onze pallets nóg beter te maken: duurzamer en efficiënter, zowel voor het milieu als op het gebied van kostenefficiëntie. The Orange Values noemen we dat. Om u te helpen een gefundeerde keuze te maken, leggen we u graag wat belangrijke begrippen uit die u ongetwijfeld tegenkomt bij het zoeken naar de juiste pallets.

mrQ-quality-check-aangepast
Pallets met 9 conische (kegelvormige) poten als bodemsteunen, hebben als voordeel dat ze nestbaar zijn en gestapeld kunnen worden. Daardoor nemen ze 75% minder ruimte in beslag. Handig bij transport en opslag. Het nadeel ten opzichte van sleden is dat ze doorgaans slechts lasten tot een gewicht van 1500 kilo kunnen dragen en niet geschikt zijn voor rollenbaansystemen en hoogbouwmagazijnen.
Q-PALL doet veel aan recycling. (linken) Veruit de meeste van onze pallets worden gemaakt van gerecycled kunststof. Om toch altijd te weten wat de exacte samenstelling van een pallet is, heeft Q-PALL het palletpaspoort in het leven geroepen. Zo weet u ook van gerecyclede pallets precies waarvan deze gemaakt zijn.
Ander woord voor sleden. De plaatsing en hoeveelheid van de onderlatten heeft invloed op de eigenschappen van een pallet: 3 onderlatten Pallets die voorzien zijn van drie sleden in de lengte, zijn geschikt voor geautomatiseerde hoogbouwmagazijn- en transportsystemen. De sleden kunnen verstevigd worden met metaal voor de opslag van hele zware lasten 5 onderlatten Een perimetrische bodem zonder dwarslat in het midden, zodat vorkheftrucks de pallets eenvoudiger kunnen oppakken als de pallet zich in een blokstapeling bevindt. 6 onderlatten Soort bodem met 6 sleden en een kruisdek die een groot draagvlak aan kunststof pallets geven. Daardoor worden de goederen onder de pallet optimaal beschermd tegen drukplekken en andere beschadigingen. Bovendien geeft deze bodem een maximale stevigheid, waardoor de pallets heel geschikt zijn voor blokstapeling.